Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Wiki Article

Yangın kapısı, yangın merdiveninin alaz ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Mimarida kâin insanoğluın eminğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetçi altına tuzakınmasında önemli bir rol oynar.

Projeye en yaraşıklı Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dünyaarı harbi rahatlıkla açılan ve kalabalık grupların sağlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalıdır. çoklukla metal veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yangına dayanıklı bapların meslek kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap baplar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu had bedduaşap kapının yok olması karınin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını meslekımızın önemli bir parçası haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları ağır kişioğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı büyük binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Olası yangın veya rastgele bir muhatara yerinde binayı kısa sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni layihamları mimarilmaktadır.

Domestik itfaiye aracı yetkilileri ve yapı denetçmüterakki, yangın merdiveni tasarını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. çekimın bütün düzenleyici gereklilikleri kontraladığından ve emniyetli bir boşaltma rotası katkısızlamada etkili başüstüneğundan sakıncasız olurlar.

Yangın Bapsı İşaretlemeleri: Yangın bapları genellikle üzerlerinde yangınla dayalı bilgilerin bulunmuş olduğu anlayışaretlemelere sahiptir. Bu sorunaretlemeler, kapının yangın dershaneını, peklik süresini ve sair önemli detayları belirtir.

Yangın kapısı, yangına peklik derecesine bandajlı olarak 30 ila 120 dakika arasında bileğalışverişebilen önceden belirlenmiş bir müddet süresince yangın ve esrarın intikaline direnmek üzere tasarlanmış özel bir kapı düzenıdır. Bu baplar çelik veya masif ilenmeşap kabilinden malzemelerden strüktürlır ve mürtefi sıcaklıklara maruz kaldığında genişleyen yangına dayanıklı contalarla donatılmıştır.

Yangın anında bapların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve gayrı Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla doğru orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının hariçya yansımaması ciğerin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya antreine yardımcı olacaktır.

Yangın kapıları bilhassa yangın sırasında kategorik kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, doğru yahut yaylı menteşe ile muktezi yama mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması gereken bir gayrı uzuv ise güvenlik hesabına ihtiyaç duyulan şineşelendiren contalardır.

Yangın Bapsı Nite Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut evgin bir durumda insanoğluın kolay bir itmesi ile içeriden hariçya hak açılmaktadır.

Yangın bapları yangın kapısı robot sistemli çağcıl boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü renk RAL 9002 olmakla beraber istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması strüktürlabileceği üzere yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı renk uygulaması mümkündür.

Report this wiki page